måndag 14 december 2009

Skurna franska pepparkakor


Gudomligt goda franska pepparkakor. Dessutom är kakdegen den godaste jag ätit. Lättbakade då du bara skär degen i skivor och gräddar.


Skurna franska pepparkakor ca 40 st

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk bikarbonat
ca 3 dl vetemjöl
2 påsar à 50 g skållad, flagad mandel

Vispa smör, socker och sirap tills det blir ljust och poröst. Använd gärna elvispens vispar. Tillsätt kryddor, mandel och mjöl blandat med bikarbonat. Vispa på låg hastighet tills det blir en smulig deg. Tryck ihop smulorna med handen i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk. Gör en rulle av degen, tjock som ett kvastskaft. Platta till rullen så att den blir fyrkantig. Vira in rullen i plastfolie och lägg den i kylen över natten. Sätt ugnen på 175˚C. Skär rullen i tunna skivor med en riktigt vass kniv. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar