Hasselnötter och mörk choklad blir en underbart god mjuk nougat att bara njuta av till kaffet eller att göra julgodis av. Jag kommer att göra marsipankulor fyllda med nougat och doppade i choklad.
Mörk mjuk nougat
100 g hasselnötter
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
100 g florsocker
Lägg hasselnötterna på ett bakplåtspapper och rosta dem i ugnen på 175 grader i cirka 10 min. Låt dem svalna av lite, och gnugga bort den mörka hinnan. Kör de rostade kärnorna till mjöl i en matberedare. Smält samman chokladen, vispgrädden och florsocker över ett vattenbad. Rör i hasselnötskärnorna. Häll massan i en form klädd med bakplåtspapper och låt den stelna.
100 g hasselnötter
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
100 g florsocker
Lägg hasselnötterna på ett bakplåtspapper och rosta dem i ugnen på 175 grader i cirka 10 min. Låt dem svalna av lite, och gnugga bort den mörka hinnan. Kör de rostade kärnorna till mjöl i en matberedare. Smält samman chokladen, vispgrädden och florsocker över ett vattenbad. Rör i hasselnötskärnorna. Häll massan i en form klädd med bakplåtspapper och låt den stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar