söndag 27 december 2009

Raggmunk i långpanna - gott och praktiskt

Stor sats som räcker till många eller frys in i bitar till snabba middagar.


Raggmunk i långpanna 4-6 portioner

2 ägg
4 dl mjölk
1 dl vatten
1 1/2 dl vetemjöl
6-8 medelstora potatisar
2 pkt bacon à 140 g
smör
salt

1. Sätt ugnen på 250°C. Smörj en långpanna med smör. Vispa ihop ägg, 1 dl av mjölken, vatten och 1 tsk salt. Tillsätt vetemjöl. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken.
2. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten. Häll smeten i pannan.
3. Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Stick ner baconskivorna i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.
Servera gärna raggmunken med lingon och picklade kantareller och grönt.

Kommentar: Jag stekte baconet och serverade till istället för att sticka ner det i smeten. Smeten är ganska rinning, ser oroande ut, men blir jättegott. Jag fryser in överblivna bitar och smörsteker sedan till snabb middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar