Nya spännande smaker. Blev genast populär på vårt julbord.
Kryddkokta bönor med mandel och dadlar till 8 pers på buffé
2 dl vita bönor, torkade
1/2 gul lök
1 bit kanelstång
2 stjärnanis
125 g dadlar
1 dl sötmandel eller rostad, flagad mandel
2 msk olivolja
1/2 apelsin, rivet skal och saft
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, mald
1 msk bladpersilja, strimlad
Blötlägg bönorna i vatten ca 12 timmar. Skala och skiva löken. Koka bönorna i vatten med lök med lök och kryddor tills de är mjuka, ca 45 min. Låt bönorna rinna av. Kärna ur och strimla dadlarna. Skålla, skala och rosta mandeln i torr, het panna. Hacka mandeln grovt. Blanda bönor, dadlar, mandel, olja, apelsinskal- och saft. Salta och peppra. Strö över persilja.
1/2 gul lök
1 bit kanelstång
2 stjärnanis
125 g dadlar
1 dl sötmandel eller rostad, flagad mandel
2 msk olivolja
1/2 apelsin, rivet skal och saft
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, mald
1 msk bladpersilja, strimlad
Blötlägg bönorna i vatten ca 12 timmar. Skala och skiva löken. Koka bönorna i vatten med lök med lök och kryddor tills de är mjuka, ca 45 min. Låt bönorna rinna av. Kärna ur och strimla dadlarna. Skålla, skala och rosta mandeln i torr, het panna. Hacka mandeln grovt. Blanda bönor, dadlar, mandel, olja, apelsinskal- och saft. Salta och peppra. Strö över persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar