tisdag 29 december 2009

Krämig pestopasta - för dagar då tiden är knapp


Världens godaste burktomat?


Pastan 3 ingredienser. Tomatsåsen 4. Snabbt, enkelt och fantastiskt gott.


Krämig pestopasta 2 port

Tomatsåsen
1 burk tomater, gärna Mutti körsbärstomater
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 buljongtärning, t ex kyckling eller grönsaker
salt
peppar

Fräs lök och vitlök mjuk i lite olja utan att de tar färg. Häll i tomaterna och smula i buljongen. Koka ihop utan lock 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Pastan
Spagetti
1 1/4 dl mascarpone
2 msk pesto

Rör ihop mascarpone och pesto. Koka pasta till 2 personer. Häll av vattnet och rör ner pestoröran i den varma spagettin. Servera pastan med tomatsåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar