Härligt frisk citronsmak på årets julknäck.
Citronknäck ca 75 st
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
2 dl socker
1 tsk Cedro citron eller rivet skal av 1/2 citron
3/4 dl sötmandel, hackad (ca 50 g)
Blanda grädde, sirap, socker och cedro citron/citron i en vid gryta. Sätt i en hushållstermometer. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125 grader, 10-15 minuter. Ställ ut knäckformar på en plåt. Tillsätt mandeln och fyll knäcksmeten i formarna, t ex med en tillbringare och en sked. Förvara knäcken svalt i burk med lock och med smörpapper mellan varje lager.
Citronknäck ca 75 st
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
2 dl socker
1 tsk Cedro citron eller rivet skal av 1/2 citron
3/4 dl sötmandel, hackad (ca 50 g)
Blanda grädde, sirap, socker och cedro citron/citron i en vid gryta. Sätt i en hushållstermometer. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125 grader, 10-15 minuter. Ställ ut knäckformar på en plåt. Tillsätt mandeln och fyll knäcksmeten i formarna, t ex med en tillbringare och en sked. Förvara knäcken svalt i burk med lock och med smörpapper mellan varje lager.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar