måndag 18 oktober 2010

Äppelbiffar med lingonsås

Biffar med smak av höst, lika goda året om.


Äppelbiffar 4 port

400 g blandfärs eller annan färs
4 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 msk råriven eller finhackad lök (ev. fräst)
1/2 dl hackad persilja
1 krm kryddpeppar
1 stort äpple
2 msk smör

Blanda ströbröd med mjölk eller vatten. Låt svälla 10 min. Tillsätt ägg, salt, peppar och lök. Rör ner färsen, persilja, kryddpeppar och arbeta ihop till en smidig smet. Skala äpplet, riv det grovt och rör ner det i färsen. Forma färsen till 8 biffar på en vattensköljd skärbräda. Stek biffarna i smör i en stekpanna på medelvärme, 2-3 min på varje sida. Servera biffarna med lingonsås, klyftpotatis (eller någon annan form av potatis) och grönsaker.


Lingonsås 4 port

1 1/2 dl gräddfil eller tjock naturell yoghurt
1/2 dl lingonsylt

Blanda gräddfil och sylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar