Solgul soppa med en aromatisk ton av apelsin. Serverade soppan med varma våffelmackor fyllda med tomatpuré, oregano, skinka, ost och färska tomater.
Morotssoppa med röda linser och apelsin 5 port
500 g morötter, slantade
1 gul lök, i bitar
2 dl röda linser
2-2 1/2 msk ekologisk lantbuljong eller 2-3 buljongtärningar
1 l vatten
1 dl grädde
1 apelsin, rivet skal och ev juicen
salt
peppar
Fräs morötterna och löken i lite olja. Häll i vatten, buljong och röda linser. Koka tills morötterna är mjuka. Tillsätt skalet från apelsinen och mixa soppan slät med mixerstav. Häll i grädde och smaka av med salt, peppar, buljong och ev juicen från apelsinen.
Våfflade mackor
toastbröd
ost
skinka
tomatpuré
oregano
skivad tomat
Bred tomatpuré på mackorna och lägg på önskad fyllning. Lägg ihop dem två och två och grilla dem en och en i ett våffeljärn. Servera varma till soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar