torsdag 14 oktober 2010

Morotssoppa med röda linser och apelsin

Solgul soppa med en aromatisk ton av apelsin. Serverade soppan med varma våffelmackor fyllda med tomatpuré, oregano, skinka, ost och färska tomater.


Morotssoppa med röda linser och apelsin 5 port

500 g morötter, slantade
1 gul lök, i bitar
2 dl röda linser
2-2 1/2 msk ekologisk lantbuljong eller 2-3 buljongtärningar
1 l vatten
1 dl grädde
1 apelsin, rivet skal och ev juicen
salt
peppar

Fräs morötterna och löken i lite olja. Häll i vatten, buljong och röda linser. Koka tills morötterna är mjuka. Tillsätt skalet från apelsinen och mixa soppan slät med mixerstav. Häll i grädde och smaka av med salt, peppar, buljong och ev juicen från apelsinen.

Våfflade mackor

toastbröd
ost
skinka
tomatpuré
oregano
skivad tomat

Bred tomatpuré på mackorna och lägg på önskad fyllning. Lägg ihop dem två och två och grilla dem en och en i ett våffeljärn. Servera varma till soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar