onsdag 6 oktober 2010

Äppelmuffins med hasselnötstopping

 Stekta äppelbitar med kanel och socker ger en fyllig och god smak.

 Mulliga stora amerikanska muffins med äppelbitar och smulig topping med hasselnötter och havre.

Dessa godingar imponerar på vem som helt.


Äppelmuffins med hasselnötstopping 12 st

Fyllning:
2-3 äpplen
1 msk smör
2 msk socker
1/2 msk kanel

Topping:
30 g smör, kallt
2 msk havregryn
4 msk hasselnötter, hackade
2 msk socker
1/2 msk vetemjöl

Muffinssmet:
2 ägg
1 1/2 dl socker
100 g smör
2 dl mjölk
1 tsk ekologiskt vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

12 st stora amerikanska muffinsformar

Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar. Stek bitarna i smör och socker och pudra över kanel mot slutet. Ställ äppelbitarna åt sidan. Blanda ihop alla ingredienserna till toppingen och ställ åt sidan. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron, tillsätt mjölken och rör ner i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och rör ihop till en jämn smet. Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem, lägg på äppelbitar och toppa med smuldegen. Grädda i ugnen 20-25 minuter. Testa med sticka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar