fredag 8 oktober 2010

Falafel i pitabröd med myntasås

 Godast blir falafeln om man steker den riktigt frasig i rikligt med smör och olja.

 En riktigt överraskande god middag blev det av en burk kikärtor.

Serverar falafeln i pitabröd med blandade grönsaker och en yoghurtsås med vitlök, färsk mynta, salt och peppar.


Falafel 4 port

1 burk kikärtor, 400 g
1 gul lök
1 vtlöksklyfta, pressad
1 tsk mald spiskummin
0,5 tsk salt
0,5 dl persilja, hackad
2 krm sambal oelek
2 msk maizena
1 msk olja

smör och olja till stekning

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa alla ingredienser och forma smeten till små ovala platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör och olja ca 2 min på varje sida.

1 kommentar:

  1. Men åh så smarrigt.
    Det blir absolut "falaflar" (heter nog inte så i plural :) i nästa vecka.

    SvaraRadera