måndag 25 oktober 2010

Grindalimpa

Detta härliga bröd med apelsin och brödkryddor blev lite marmorerat pga att jag inte blandade degen ordentligt. Det är en maffig deg som kräver en degblandare eller elvisp med degkrokar.


Grindalimpa 2 bröd

1 l filmjölk
3 dl mörk sirap
3/4 dl apelsinmarmelad
1/2 dl brödkryddor
13 dl rågsikt
4 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
2 msk bikarbonat
1 msk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser förutom bakpulver och bikarbonat. Blanda degen slät, ev i degblandare i ca 5 min. Rör i bakpulver och bikarbonat. Fortsätt blanda. Häll degen i 2 smorda brödformar. Grädda bröden ca 70 min eller tills innertemperaturen är 98 grader. Lägg ev över aluminiumfolie om bröden blir för mörka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar