Perfekta matmuffins att servera till soppa, picnic eller mellis. Går utmärkt att frysa.
Pizzamuffins 8-10 st (Amerikanska muffinsformar stl medium)
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
2 tsk salt
1 1/2 msk torkad oregano
100 g smör, smält
3 dl filmjölk
3 ägg
6 soltorkade tomater i olja, hackade
100 g rökt skinka, strimlad
1 boll mozzarella, tärnad
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda i oreganon. Vispa ägg, smör och filmjölk i separat bunke. Blanda i tomaterna, skinkan och osten. Arbeta snabbt ihop de båda bunkarna. Klicka ner smeten i muffinsformarna. Fyll inte formarna helt, lämna 1 cm upp till kanten. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar