tisdag 5 oktober 2010

Kyckling- och böngryta

 En enkel och smal gryta att laga till en vardagkväll.

Servera grytan med ris eller ett gott bröd.


Kyckling- och böngryta 4 personer

4 kycklingfiléer
2 msk olja
salt
svartpeppar
2 dl vitt vin
3 dl grönsaksbuljong
1 msk färsk timjan
2 tsk färsk rosmarin
4 vitlöksklyftor
1 ask coctailtomater
8 salladslökar eller 1 purjolök
2 1/2 dl kokta eller 1 burk borlottibönor eller annan typ av bönor
1 citron, rivet skal

Bryn kycklingfiléerna i olja i en gryta. Salta och peppra. Häll i vin och buljong. Hacka örterna och tillsätt dem, hela vitlöksklyftor och tomater. Sjud under lock i 15 minuter. Tillsätt salladslökarna eller purjolök i mindre bitar och sjud i ytterligare någon minut. Vänd ner bönorna och låt dem bli varma. Smaksätt med salt och peppar. Strö över citronskal och servera med ris eller ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar