fredag 29 oktober 2010

Vitkålssallad med vitlök och dijonsenap

Smakrik kålsallad att servera till t ex kryddiga revbensspjäll.


Vitkålssallad med vitlök och dijonsenap 4 port

500 g vitkål
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1/2 msk honung
1/2 dl olja
1 1/2 msk vinäger
(1/2 dl persilja, hackad)
salt
peppar

Strimla kålen. Blanda med 1/2 tsk salt. Knåda i saltet i kålen och låt dra i ca 30 min. Skölj av kålen i durkslag och krama ut vätskan. Skala och pressa vitlöken. Vispa samman senap, honung, pressad vitlök, olja och vinäger. Häll detta på kålen. Smaka av med salt och peppar. Vänd ev. ner persilja strax före servering.

Kommentar: Jag tar ofta nästan 1 kg vitkål då jag tycker att mängden olja annars blir för hög till en måltid. Kålen minskar avsevärt i volym efter att man saltat och knådat den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar