lördag 9 oktober 2010

Mannerströms äppelkaka

Från Per Morbergs program Vad blir det för mat kommer denna underbart nötiga äppelkaka. Serverar kakan med en vaniljsabayonne.


Mannerströms äppelkaka

6-8 äpplen, syrliga
2 dl pecannötter
1 dl socker
1 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
1 tsk kardemumma
1 msk kanel

Sätt ugnen på 180-200 grader. Skala äpplena och ta ur kärnhuset. Skiva äppelbitarna och lägg i en smord form. Mixa nötterna med sockret i en matberedare. Blanda i resterande av ingredienserna och kör till en jämn massa. Spritsa massan över äpplena och grädda i 20-25 min. Se till att täcket inte blir för gräddat, lägg i så fall på folie.

Kommentar: Jag fick inte en spritsbar konsistens på min nötblandning utan bredde bara ut smulorna över äpplena. Bytte ut pecannötterna till hasselnötter. En väldigt god och lite annorlunda äppelkaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar