tisdag 12 oktober 2010

Kryddigt äppelsmul

Oj så gott och lite annorlunda och väldigt enkelt. 


Kryddigt äppelsmul 4 port

4 äpplen
1 msk farinsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 krm muskot
10 g smör


Smulor:
25 g smör
3 msk socker
2 dl havregryn
1 tsk kardemumma

vaniljglass eller vaniljyoghurt

Smält 25 g smör i en stekpanna tills det blir ljust brunt. Tillsätt socker, havregryn och stött kardemumma. Låt allt bli rostat, rör om då och då så att det inte bränns. Häll över på en tallrik och låt svalna. Skala, kärna ur, klyfta och skär äpplena i bitar. Smält 1 msk smör i stekpannan, och stek äppelbitar, socker och kryddor tills äpplena är mjuka. Smula de rostade havregrynen och servera äppelbitarna och smulet med glass eller varvad med vaniljyoghurt i glas. Servera genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar