Struntade i att skala äpplena bara för att de är så vackra, du gör som du vill.
Blandade nötter och frön, det som fanns i skåpet helt enkelt. Knaprigt och lagom sött, kanon till äpplena helt enkelt. Serverade min paj med vaniljglass, gott! Familjens favorit hittills i höst. Äppeltoscapaj 8 bitar Pajbotten: 100 g smör 1/2 dl socker 2 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver Toscasmet: 75 g smör 1 dl socker 1 1/2 msk vetemjöl 1 1/2 msk mjölk 2 dl blandade nötter och frön, t ex hasselnötter, valnötter, solroskärnor, mandel Fyllning: 4-5 goda syrliga äpplen Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret till pajbottnen i en kastrull, låt det svalna och rör ner socker och mjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform. Smält smöret till toscasmeten i en kastrull, blanda i socker, mjöl och mjölk och koka upp massan under omrörning tills den tjocknar. Blanda i grovhackade nötter och frön. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Fyll pajskalet så att det blir helt fullt. Häll toscasmeten över äpplena och grädda pajen längst ned i ugnen tills äpplena är mjuka och toscaskalet känns knäckigt, ca 25 minuter. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar