lördag 30 oktober 2010

Chokladtårta med chokladkräm

En helt underbar chokladtårta med en fantastiskt god chokladkräm. Receptet på krämen har funnits i familjen länge och vi gjorde den sist på 80-talet så nu var det verkligen dags. Gör dubbel sats om du vill ha fyllningen mellan bottnarna och ovanpå tårtan.

Chokladkaka 12-16 port


 Familjens chokladkräm till ett lager 

2 1/2 dl florsocker
75 g smör, rumsvarmt
1 ägg
125 g mörk choklad

Vispa rumsvarmt smör, ägg och siktat florsocker till en jämn smet. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Blanda chokladen med smörblandningen. Bred krämen på tårtan. Låt gärna stelna något innan servering. Förvara tårtan i kylskåp.

2 kommentarer:

  1. ser gott ut.Ska prova denna idag.

    SvaraRadera
  2. Den ser god ut.Skulle du kunna lägga ut fler recept?

    SvaraRadera