måndag 11 oktober 2010

Korvgryta

 En enkel och snabb middagsrätt med mycket grönsaker och god smak.

Kanske inte den vackraste av middagsrätter men riktigt gott, gillades av alla i familjen.


Korvgryta 4 port

500 g falukorv
700 g blandade rotfrukter eller 6-8 potatisar kokta och i skivor
2 gula lökar (ca 200 g)
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1 köttbuljongtärning
1/2-1 tsk sambal oelek

Skala rotfrukter/potatis och lök. Skär korv, grönsaker och lök i skivor. Häll tomaterna i en låg vid panna. Rör i smulad buljongtärning och sambal oelek. Varva korv, grönsaker och lök i såsen. Låt grytan koka under lock ca 5-10 min. Servera med senap.

Kommentar: Jag skivade alla rotfrukter i en matberedare och kokade dem lätt innan jag varvade dem med korv och lök. Gjorde en egen tomatsås av färska tomater. Med en 1/2 tsk sambal oelek blev det lagom starkt för en 2-åring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar