Av den här charmige mannen i den lilla boden, i en bergsby på Karpathos i Grekland, köpte vi en mängd lokala delikatesser.
En av dessa delikatesser var den lokala pastan Makarounes. Har inte lyckats luska ut receptet på dessa handgjorda pastabåtar. Har du ett recept, så hör av dig.
Karpathiska Makarounes serveras med karamelliserad lök och lokal ost av typen parmesan. Vi gjorde en egen variant med lök och parmesan. Väldigt gott och smakrikt.
Makarounes 4 port
400 g pasta
5 gula lökar, hackad
smör
2 - 2 1/2 dl grovt riven parmesan
peppar
Smält rikligt med smör på hög värme i en stekpanna. Lägg i löken, rör runt och sänk till medelvärme. Stek löken tills den är brun, karamelliserad och mjuk, ca 45 min. Rör runt ibland så att löken inte fastnar eller bränns i pannan. Koka pastan under tiden. Blanda avrunnen pasta, lök och parmesan. Smaka av med peppar. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar