torsdag 21 oktober 2010

Ugnsstekt kyckling fylld med bacon och timjan

 Blanda till ett härligt smakrikt smör och fyll kycklingen. Lossa på skinnet över bröstet och benen, proppa in smöret och fördela det under skinnet. (Se här hur du fyller kycklingen).

 Stekte min kyckling (1,1 kg) på 200 grader i 60 min och stängde sedan av ugnen och lät kycklingen stå i eftervärme ca 15 min. Perfekt!

Serverade med en sallad fylld med godsaker.


Ugnsstekt kyckling med bacon och timjan 4 port

1 kyckling färsk eller fryst och tinad
50 g smör, rumsvarmt
1/2 pkt bacon, i små bitar
2 msk färsk timjan, repade blad 
1 vitlöksklyfta, hackad eller pressad
peppar

Blanda smör, bacon, timjan, vitlök och peppar. Lossa på skinnet med fingrarna över bröstet och på benen. Fördela smöret under skinnet. Stek kycklingen på 200 grader i ca 1 - 1 1/2 timme.


Sallad med godsaker 4 port

2 stånd romansallad, i strimlor
1 burk marinerade kronärtskockor, i mindre bitar
1/2 pkt bacon, i bitar
4 tomater, urkärnade och i mindre bitar
krutonger

Stek baconet knaprigt och låt dem rinna av på hushållspapper. Blanda romansallad, kronärtskockor, bacon, tomater och lite av oljan från kronärtskockor. Salta och peppra. Blanda i krutonger vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar