tisdag 26 oktober 2010

Rotfruktspytt med ingefära och honung

Rensa kylen efter helgen och gör en höstig rotfruktspytt. Uteslut smaksättningen om du vill.


Rotfruktspytt med ingefära och honung 4 port

5 potatisar av fast sort, ca 5 dl tärnad
1 gul lök
2 morötter
1 bit kålrot, ca 150 g
1 bit rotselleri, ca 100 g
smör
300 g rökt fläsk, bog, kassler eller kanske korv
1/2 tsk salt
(1 tsk ingefära)
svartpeppar
(1 msk honung)
(1 msk vitvinsvinäger)
(1/2 dl persilja, hackad)

Skala potatisen, löken, morötterna, kålroten och sellerin. Skär allt i tärningar. Tärna köttet. Stek först köttet i smör i en stor stekpanna eller i två mindre. Stek sedan löken och rotfrukterna i omgångar i pannan till de är mjuka. Krydda med salt, ingefära och peppar. Låt allt eftersteka ca 10 min. Rör i honung och vinäger. Strö över persiljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar