söndag 17 oktober 2010

Rotfruktsgratäng i panna

 En symfoni av rivna rotsaker som snabbt blir till ett smarrig gratäng.

Servera gratängen till korv, kyckling eller något annat som finns hemma. Jag serverade ugnsstekta isterband och inlagda rödbetor till.


Rotfruktsgratäng i panna 4 port

600-700 g blandade rotfrukter (potatis, morötter, palsternacka, rotselleri, kålrot)
1 purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller olja
1 1/2 dl matlagningsgrädde

Skala och riv rotfrukterna. Skölj och strimla purjolöken. Blanda allt med salt och peppar. Hetta upp smöret i en stor stekpanna (gärna med släppa lätt beläggning). Häll i rotfrukterna och platta till med en stekspade. Stek 5 min eller tills kakan har fått färg. Lägg ett stort lock på stekpannan och vänd upp kakan. Låt sedan kakan glida ner i pannan igen med den ostekta sidan nedåt. Skär kakan i fyra bitar och häll över grädden. Stek på svag värme i ytterligare 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar