fredag 12 november 2010

Auberginelasagne med provensalska grönsaker

 Den här vegetariska lasagnen är fullproppad med goda grönsaker och smakrik ost. 

Helt klart en favorit som går att variera genom att t ex servera salami eller något kallskuret kött till.


Auberginelasagne med provensalska grönsaker 4 port

1 aubergine
1 zucchini
4 tomater
300 g chèvre 
2 dl crème fraiche
2 paprikor
2 msk olja + till att smörja formen
1 pkt färska lasagneplattor
1 msk herbes de Provence (kryddblandning)
1 tsk svartpeppar
salt

Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor på längden. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Skär lök och tomater i skivor. Blanda 200 g chèvre med crème fraiche. Kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Stek auberginen i olja tills de får lite färg. Gör likadant med zucchinin och paprikan.Smörj en stor gratängform och varva aubergine, paprika, zucchini, lasagneplattor och ostblandningen. Krydda med salt, peppar och kryddblandningen mellan varje lager. Avsluta med 100 g riven chèvre och tomat. Baka i ugnen ca 35 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och lasagnen fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar