Lyxig vardagsmiddag eller något till helgen, lätt att variera med olika typer av nötkött. Jag rensade frysen på entrecote, biff och lövbiff, smaksatte med tomatpuré.
Biff Stroganoff 4 port
400-500 g oxfilé eller mört biffkött
1 gul lök
150 g färska champinjoner
1 msk smör + 1 msk olja
2 dl mellangrädde eller vispgrädde
2 msk stark osötad senap eller 2 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
saltgurka och gräddfil till servering
Skär köttet i strimlor, finhacka löken och klyfta svampen. Bryn köttstrimlorna i het stekgryta i smör och olja till de fått färg. Tillsätt löken och champinjonerna och låt fräsa ytterligare 4-5 min. Häll på grädde och låt det hela koka 2-3 min så att såsen blir simmig. Smaka av med senap eller tomatpuré, salt och peppar. Servera med kokt ris eller potatis, saltgurka och gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar