onsdag 3 november 2010

Biff Stroganoff

Lyxig vardagsmiddag eller något till helgen, lätt att variera med olika typer av nötkött. Jag rensade frysen på entrecote, biff och lövbiff, smaksatte med tomatpuré.


Biff Stroganoff 4 port

400-500 g oxfilé eller mört biffkött
1 gul lök
150 g färska champinjoner
1 msk smör + 1 msk olja
2 dl mellangrädde eller vispgrädde
2 msk stark osötad senap eller 2 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1 krm  nymald svartpeppar
saltgurka och gräddfil till servering

Skär köttet i strimlor, finhacka löken och klyfta svampen. Bryn köttstrimlorna i het stekgryta i smör och olja till de fått färg. Tillsätt löken och champinjonerna och låt fräsa ytterligare 4-5 min. Häll på grädde och låt det hela koka 2-3 min så att såsen blir simmig. Smaka av med senap eller tomatpuré, salt och peppar. Servera med kokt ris eller potatis, saltgurka och gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar