torsdag 4 november 2010

Janssons frestelse med julskinka

 Med rester av julskinka eller helgskinka kan man göra en god gratäng.

 Gratängen smaksätts med dijon och toppas av mozzarella. Kan varieras genom att tillsätta färska champinjoner i skivor.

Satsen kräver en riktigt stor ugnsform eller två mindre. Servera med god sallad.


Julskinkejansson 4-5 port

1 kg potatis, skalad, strimlad
200-300 g julskinka i strimlor
2 gula lökar, tunt skivad
ev. 200 g färska champinjoner, skivade
3 dl grädde
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2-3 krm svartpeppar
1 boll mozzarella

Varva potatis med skinka, lök och ev. svamp i en ugnssäker form, potatis överst. Blanda grädden med senap, salt och peppar och häll över gratängen. Lägg på skivad mozzarella. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 35-45 min eller tills potatisen är mjuk och grädden sugits upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar