Med rester av julskinka eller helgskinka kan man göra en god gratäng.
Gratängen smaksätts med dijon och toppas av mozzarella. Kan varieras genom att tillsätta färska champinjoner i skivor.
Satsen kräver en riktigt stor ugnsform eller två mindre. Servera med god sallad.
Julskinkejansson 4-5 port
1 kg potatis, skalad, strimlad
200-300 g julskinka i strimlor
2 gula lökar, tunt skivad
ev. 200 g färska champinjoner, skivade
3 dl grädde
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2-3 krm svartpeppar
1 boll mozzarella
Varva potatis med skinka, lök och ev. svamp i en ugnssäker form, potatis överst. Blanda grädden med senap, salt och peppar och häll över gratängen. Lägg på skivad mozzarella. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 35-45 min eller tills potatisen är mjuk och grädden sugits upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar