Ketjap Manis är en ny bekantskap för mig, men visade sig vara helt underbar som smaksättare.
Inte innehåller den några konstigheter heller.
Efter en kort marinering i den smakrika såsen, stekta jag kycklingstrimlorna i het panna. Eftersom Ketjap Manis innehåller mycket socker så blir det lätt bränt, passa noga.
Servera med blandade grönsaker, pita/tortillabröd och vitlökssås.
Gyros på kyckling med vitlökssås 4 port
4 kycklingfiléer, strimlade
Marinad:
1 dl mörk söt soja som Ketjap Manis
2 klyftor vitlök, pressade
1-3 tsk sambal oelek
1 msk oregano
1 msk timjan
1 msk mald spiskummin
1/2 tsk salt
svartpeppar
2 msk färskpressad citron
pita- eller tortillabröd
sallad
tomat
gurka
paprika
lök
Vitlökssås:
2 dl tjock naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
salt
peppar
Blanda den strimlade kycklingen med övriga ingredienser till marinaden. Skär under tiden grönsakerna i mindre bitar. Gör vitlökssåsen genom att blanda alla ingredienser, smaka av med salt, peppar och ev mer vitlök. Stek kycklingstrimlorna i omgångar i het panna, gärna belagd. Servera kycklingen med bröd, grönsaker och sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar