torsdag 11 november 2010

Gyros på kyckling med vitlökssås

Ketjap Manis är en ny bekantskap för mig, men visade sig vara helt underbar som smaksättare.

 Inte innehåller den några konstigheter heller.

 Efter en kort marinering i den smakrika såsen, stekta jag kycklingstrimlorna i het panna. Eftersom Ketjap Manis innehåller mycket socker så blir det lätt bränt, passa noga.

Servera med blandade grönsaker, pita/tortillabröd och vitlökssås. 


Gyros på kyckling med vitlökssås 4 port

4 kycklingfiléer, strimlade

Marinad:
1 dl mörk söt soja som Ketjap Manis
2 klyftor vitlök, pressade
1-3 tsk sambal oelek
1 msk oregano
1 msk timjan
1 msk mald spiskummin
1/2 tsk salt
svartpeppar
2 msk färskpressad citron

pita- eller tortillabröd
sallad
tomat
gurka
paprika
lök

Vitlökssås:
2 dl tjock naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
salt
peppar

Blanda den strimlade kycklingen med övriga ingredienser till marinaden. Skär under tiden grönsakerna i mindre bitar. Gör vitlökssåsen genom att blanda alla ingredienser, smaka av med salt, peppar och ev mer vitlök. Stek kycklingstrimlorna i omgångar i het panna, gärna belagd. Servera kycklingen med bröd, grönsaker och sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar