söndag 28 november 2010

Havrefrallor med rågsikt

 Frallor som passar att forma med pepparkaksformar. Söta små hjärtan till frukost eller kanske en vacker ängel till soppan.

Saftiga och lättbakade småbröd som imponerar.


Havrefrallor med rågsikt ca 40 st

1 liter havregryn
1 liter mjölk
150 g smör
100 g jäst
1 msk salt
1 msk socker
1 dl solroskärnor
1,6 liter rågsikt

Lägg havregrynen i en bunke och häll den kalla mjölken över. Låt dra en halvtimme. Smält smöret och häll det över havregrynen och rör om. När blandningen är ljummen, smula ned jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt salt och socker och rör om. Tillsätt solroskärnor och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen till en 2 cm tjock kaka, och tag med ett pepparkaksform eller ett glas ut rundlar. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper, täck över och låt dem jäsa i 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader. Grädda kakorna i ca 7-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar