Den 1 november 2010 införde Kött och Charkföretagen en ny märkning av påläggsskinka.
Märkningen kommer att förbättra informationen till konsumenter av påläggsskinka.
Ny branschgemensam märkning kommer att informera konsumenterna om vilken typ av råvara som har använts i påläggsskinka. Det kommer därmed att bli tydligt för konsumenten om skinkan är gjord av hela
muskler eller om den är sammansatt av mindre bitar. I påläggsskinkans
ingrediensförteckning skall anges vilken typ av råvara som använts till skinkan; ”skinka helmuskel”,
”skinkbitar” eller ”skinka mald”. Endast lårmuskulatur från gris med tillhörande lägg får användas
som råvara. Det tydliggörs även att skinkan inte får ha genomgått en emulgeringsprocess.
ingrediensförteckning skall anges vilken typ av råvara som använts till skinkan; ”skinka helmuskel”,
”skinkbitar” eller ”skinka mald”. Endast lårmuskulatur från gris med tillhörande lägg får användas
som råvara. Det tydliggörs även att skinkan inte får ha genomgått en emulgeringsprocess.
Titta på ingrediensförteckningen nästa gång du köper påläggsskinka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar