fredag 19 november 2010

Tagliatelle med gremolatasås och räkor

 Snabb och väldigt god pasta med en sås på persilja, citron, vitlök och grädde. Gör såsen och rör sedan ner färdigkokt pasta och skalade räkor.

Mättande och smakrikt, en fräsch sallad passar bra till.


Tagliatelle med gremolatasås och räkor 4 port

500 g räkor med skal, skalade
400 g tagliatelle eller annan valfri pasta
3 dl grädde
4,5 msk fryst hackad persilja eller 1,5 dl färsk hackad persilja
4-5 vitlöksklyftor, hackade
1 citron, rivet skal
3 tsk färskpressad citronjuice
3 krm salt
peppar

Koka pastan. Under tiden kokar du upp grädden i en stor kastrull. Tillsätt persilja, citronskal och vitlök. Låt koka ihop. Smaksätt med salt, peppar och citronjuice. Koka ihop och vänd sedan ner pastan och räkorna. Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar