måndag 15 november 2010

Baconmuffins med parmesan

Matiga och smakrika muffins, perfekta att ha i frysen och servera till soppa eller mellanmål.


Baconmuffins med parmesan 6-8 st (amerikanska muffinsformar)

140 g bacon (1 pkt), i strimlor
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
svartpeppar
1 dl parmesan, riven
3 ägg
2 dl filmjölk
6 soltorkade tomater i olja eller 10 svarta oliver, skivade

Sätt ugnen på 200 grader. Stek baconstrimlorna knapriga i stekpanna och låt dem rinna av på hushållspapper. Blanda mjöl, bakpulver, salt, svartpeppar och ost i en skål. Vispa samman ägg och filmjölk i en annan bunke. Blanda i de torra ingredienserna tillsammans med bacon och tomater. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem till 3/4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 12-14 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar