söndag 7 november 2010

Fillimpa

Gott bröd med mycket fiber. Går utmärkt att frysa in, dela i mindre bitar och så går brödet åt och blir inte torrt.


Fillimpa 2 limpor

7 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetekross
1 dl vetekli
1/2 dl vetegroddar
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
ev. 1/2 dl solroskärnor eller hackade hasselnötter
ev. 1 dl russin
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap

1 msk smör
vetekross

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser noga. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet. Smöra två 1 1/2 liters avlånga brödformar. Bröa formen med vetekross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 70 min eller tills innertemperaturen är 98 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar