fredag 5 november 2010

Saffranssoppa

En härligt smakrik soppa med fänkål, saffran och vitt vin. Variera soppan genom att lägga till skaldjur eller lax. Servera med ett gott bröd.


Saffranssoppa 4-6 port

6 potatisar (ca 500 g)
2 fänkålsstånd (à 200 g)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 paket saffran (à 0,5 g)
2 msk rapsolja
1,6 liter vatten
2,5 dl torrt vitt vin
4 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
4 tomater
ev. 1 dl strimlad bladpersilja

Skala och skär potatisen i tärningar. Ansa och strimla fänkålen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs potatis, fänkål, lök, vitlök och saffran i olja i en gryta ca 5 min. Häll på vatten och vin. Smula i buljongtärningarna och låt koka under lock ca 15 min eller tills grönsakerna är mjuka. Smaka av soppan med salt och peppar. Skär tomaterna i tärningar och rör ner i grytan. Lägg ev. i persiljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar