torsdag 13 januari 2011

Filmjölkslimpa med solroskärnor och russin

Jag gillar att baka limpor med filmjölk och bikarbonat, då jag snabbt kan få färskt bröd som är fulla av fibrer.


Filmjölkslimpa med solroskärnor och russin 2 limpor

8 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl rågkross eller vetekross
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl russin
3 tsk bikarbonat
2 tsk salt
7 dl filmjölk
4 msk sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två avlånga brödformar (1 1/2 l). Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda väl. Klicka ut degen i formarna och släta till ytan. Grädda brödet i nedre delen av ugnen tills bröden fått fin färg och är genomgräddat, ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 98 grader. Stjälp upp limporna sedan det svalnat något och låt dem kallna på galler.

1 kommentar: