måndag 24 januari 2011

Spenatsoppa med fänkål

Tömde frysen på mangold och gjorde en soppa. Smaksatte med hela fänkålsfrön och serverade med hackat ägg och smörgås. Gott, nyttigt och enkelt. Pimpa soppan med skalade räkor eller kanske strimlad rökt lax.


Spenatsoppa med fänkål 4 port

1 gul lök, tärnad
1 potatis, i bitar
2 msk smör
1.25 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 krm fänkålsfrön
400-500 g fryst spenat
vitvinsvinäger
4 ägg
salt och peppar


Fräs lök och potatis i smör några minuter utan att det tar färg. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar och fänkålsfrön. Låt koka tills lök och potatis är mjuk. Lägg i den frysta spenaten och låt tina, mixa till slät soppa. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera med hackat ägg och smörgås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar