Det tunt skivade köttet marineras med ketjap manis, sambal och kokos. Sedan grillas skivorna under grillelementet i ugnen eller ute på grillen.
Jag serverade filén med basmatiris, sweet chilisås och sallad. Det här en smakrik och lättlagad rätt som passar att lyxa till vardagen med.
800 g fläskytterfilé, tunt skivad
3 msk ketjap manis
4 msk kokosflingor
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk olja
1-3 tsk sambal oelek
2 msk pressad citron
Servera med:
ris
sweet chilisås
Blanda ketjap manis, kokos, lök, vitlök, olja, sambal och citron i en plastpåse. Lägg ner köttet och marinera i kylen 1 timme. Koka riset. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Lägg köttet på ett galler över en plåt och grilla högt upp i ugnen ca 3 min på varje sida eller tills köttet är genomstekt. Servera med ris och sweetchili.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar