tisdag 25 januari 2011

Fläskytterfilé med ketjap manis och kokos

 Det tunt skivade köttet marineras med ketjap manis, sambal och kokos. Sedan grillas skivorna under grillelementet i ugnen eller ute på grillen.

Jag serverade filén med basmatiris, sweet chilisås och sallad. Det här en smakrik och lättlagad rätt som passar att lyxa till vardagen med.


Fläskytterfilé med ketjap manis och kokos 4 port

800 g fläskytterfilé, tunt skivad
3 msk ketjap manis
4 msk kokosflingor
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk olja
1-3 tsk sambal oelek
2 msk pressad citron

Servera med:
ris
sweet chilisås

Blanda ketjap manis, kokos, lök, vitlök, olja, sambal och citron i en plastpåse. Lägg ner köttet och marinera i kylen 1 timme. Koka riset. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Lägg köttet på ett galler över en plåt och grilla högt upp i ugnen ca 3 min på varje sida eller tills köttet är genomstekt. Servera med ris och sweetchili.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar