De är så vackra och så otroligt delikata. Smaken av hallon är som en sommardag och dessa kakor var stora favoriter på min dotters dop. Receptet är Mia Öhrns.
Hallonmacarons 25-30 dubbla kakor
Rosa livsmedelsfärg (finns bl a på Panduro Hobby)
Hallonkräm
125 g vit choklad
50 g färska eller frysta och tinade hallon
2 msk vispgrädde
ev. några droppar röd hushållsfärg
Hacka chokladen fint. Mixa eller mosa hallonen. Koka upp hallonpurén med vispgrädden i en liten kastrull. Dra bort kastrullen från plattan och häll snabbt ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält och krämen är jämn. Tillsätt eventuellt några droppar röd hushållsfärg om du vill ha krämen mer färgstark. Låt den stelna i kylen i någon timme, krämen ska bli lagom tjock för att spritsa eller breda på kakorna. Spritsa krämen på kakorna och lägg ihop dem två och två. Kakorna håller i rumstemperatur i några dagar, men går också bra att förvara i kylen i drygt en vecka, eller frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar