tisdag 4 januari 2011

Moster Anitas syltrutor

 Tryck ut degen i en 20 x 30 cm stor form, gärna med bakplåtspapper så går det enkelt att lyfta upp kakan när den är färdiggräddad.

 Bred över den sylt du har hemma och smula över havregrynen.

Låt kakan svalna och skär sedan upp den i lagom stora bitar.


Moster Anitas syltrutor 

4,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2 dl sylt (jag tog lingonsylt)
2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör, smält

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela fettet i det. Tillsätt ägget och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form (ca 20x30) med bakplåtspapper. Fördela sylten över degen. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker. Smält smöret och häll det över, rör om och smula massan över sylten. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna och skär sedan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar