Kanongod rödvinssås som smakar förträffligt till oxfilé och hasselbackspotatis.
1/2 gul lök, finhackad
1 msk smör
1 1/2 msk socker
peppar
2 dl vatten
2 msk kalvfond eller 2 buljongtärningar
2 dl rött vin
1 msk soja
Fräs löken i smöret. Tillsätt socker och fräs tills sockret börjar bli brunt. Späd på med vatten, vin, fond och soja. Koka ihop ca 10 min. Sila ev. såsen och servera.
Hasselbackspotatis
Oxfilé
ca 150 g per portion
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn portionsbitar i smör på hög värme i stekpanna. Lägg bitarna i en ugnsfast form och stick in en termometer på det tjockaste stället. Låt oxfilén gå färdigt i ugnen tills innertemperaturen är 55 grader. Ta ut köttet och låt det vila under folie ca 15 min. Servera med rödvinssås och hasselbackspotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar