fredag 28 januari 2011

Wokad ananas med rostad kokos och chokladsås

Att steka ananas ger en fantastisk god smak och en härlig doft. Tillsammans med rostad kokos och chokladsås blir det en snabb och lättlagad efterrätt. Lyxa till det genom att lägga till en kula vaniljglass.


Wokad ananas med rostad kokos och chokladsås 4 port

4 msk kokosflingor
1 dl kakao
1 dl socker
1 dl vatten
1 hel färsk ananas

Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de får en gyllenbrun färg. Blanda kakao, socker och vatten i en kastrull, koka upp och låt det sjuda till det blir en trögflytande sås. Skär under tiden av skalet från ananasen, dela den mitt itu och ta bort rotstocken. Dela varje halva i två och skär dem i mindre bitar. Stek ananasen i en stekpanna med en klick smör tills den får lite färg och är genomvarm. Fördela ananasen på fat, strö över kokos och ringla på chokladsåsen. Servera ev. med glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar