lördag 15 januari 2011

Pasta med oxfilé, svamp och grädde

En synnerligen god pastarätt som passar utmärkt till helgens middag.



Pasta med oxfilé, svamp och grädde 4 port

300-400 g pasta
200 g oxfilé eller annat mört nötkött, i strimlor
200 g svamp, skivad
1/2 purjolök, skivad
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
olja
4 dl vispgrädde
2 tsk soja
1 dl rött vin
salt
peppar
1 dl hackad persilja
40 g parmesanost, riven
ev. mjölk

Sätt på vattnet till pastan och börja koka den. Förbered alla ingredienser. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Tillsätt svamp och lök. Låt fräsa npågra minuter under omrörning. Rör ner vin, grädde och soja i pannan och låt det puttra. Smaka av med salt, peppar och tillsätt persilja. Tunna ev. såsen med en skvätt mjölk. Servera med riven parmesan och kokt pasta
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar