fredag 7 januari 2011

Pommes Duchesse

 Att spritsa och grädda små potatisrosor eller toppar av potatismos lyfter genast en maträtt. Min dotter tyckte dessutom att de små rosorna var kul att äta.

Vackert och enkelt tillbehör till t ex en god köttbit eller laxfilé.



Pommes Duchesse 4 port

1 kg mjölig potatis
2 äggulor
2 msk smör, smält
2 msk olja
1 tsk salt
1/2 krm vitpeppar

Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen noga, den ska vara helt torr. Pressa den genom en potatispress eller mosa den med en elvisp direkt i kastrullen. Rör ner äggulor, smält smör och olja. Smaka av med salt och peppar, Moset ska vara så mjukt i konsistensen att det år att spritsa.
Spritsa ut moset till små rosor eller toppar på bakpappersklädd plåt, och grädda dem i övre delen av ugnen ca 5-10 minuter, eller tills de har fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar