Tog de grönsaker jag hade hemma och svängde ihop en kyckling tikka á la Nordefors.
Kyckling Tikka 4 port
2 tsk finriven färsk ingefära
4 pressade vitlöksklyftor
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1-2 tsk chilipulver
1 dl naturell yoghurt
2 tsk salt
2 msk pressad citron (ca 1 citron)
2 msk tomatpuré4 kycklingfiléer, i grova bitar
2 gula lökar, skivade
2 paprikor, strimlade
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingefära, vitlök, koriander, spiskummin och chilipulver i en plastpåse. Tillsätt yoghurt, salt, citron och tomatpuré. Lägg ner kycklingbitarna och förslut påsen. Knåda innehållet så att allt blandas. Låt marinera minst en timme, gärna längre. Lägg lök och paprika i botten på en ugnsform och fördela kycklingen över. Ugnsstek ca 30 min. Servera ,ed basmatiris och raita.
Raita 4 port
3 dl matlagningsyoghurt
1/2 gurka, grovriven och urkramad
1/2 gurka, grovriven och urkramad
1 tomat, urkärnad och skuren i tärningar
3 krm spiskummin
1 krm torkad mynta
salt
1 vitlöksklyfta, pressad
3 krm spiskummin
1 krm torkad mynta
salt
1 vitlöksklyfta, pressad
Blanda allt och smaka av med salt och ev mer kryddor. Ställ kallt i kylen en stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar