onsdag 19 januari 2011

Kyckling Tikka på mitt vis

Tog de grönsaker jag hade hemma och svängde ihop en kyckling tikka á la Nordefors.



Kyckling Tikka 4 port

2 tsk finriven färsk ingefära
4 pressade vitlöksklyftor
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1-2 tsk chilipulver
1 dl naturell yoghurt
2 tsk salt
2 msk pressad citron (ca 1 citron)
2 msk tomatpuré
4 kycklingfiléer, i grova bitar
2 gula lökar, skivade
2 paprikor, strimlade

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingefära, vitlök, koriander, spiskummin och chilipulver i en plastpåse. Tillsätt yoghurt, salt, citron och tomatpuré. Lägg ner kycklingbitarna och förslut påsen. Knåda innehållet så att allt blandas. Låt marinera minst en timme, gärna längre. Lägg lök och paprika i botten på en ugnsform och fördela kycklingen över. Ugnsstek ca 30 min. Servera ,ed basmatiris och raita. 



Raita 4 port

3 dl matlagningsyoghurt
1/2 gurka, grovriven och urkramad
1 tomat, urkärnad och skuren i tärningar
3 krm spiskummin
1 krm torkad mynta
salt
1 vitlöksklyfta, pressad

Blanda allt och smaka av med salt och ev mer kryddor. Ställ kallt i kylen en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar