lördag 12 mars 2011

Bresola med auberginecrème och tomatsofrito

Jag skär ett djupt rutmönster i auberginen och ugnsbakar den sedan mjuk. Sedan mixas köttet till en underbart god och len kräm.

En lyxig förrätt med mjuka och lena smaker. För att få lite mer struktur serveras med fördel crostini till.



Bresola med auberginecrème och tomatsofrito 4 port

Auberginecrème:
1 aubergine
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk citronjuice, pressad
salt

Tomatsofrito:
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
2 tomater
1 msk basilika, finstrimlad
olivolja
salt
socker

16 skivor bresola
olivolja

Auberginecrème: Värm ugnen till 190 grader. Dela auberginen på längden och skär 1 cm djupt rutmönster på auberginens snittyta. Lägg auberginen med snittytan uppåt i en ugnsfast form. Blanda 1 msk olivolja med finhackad vitlök och ringla vitlöksoljan över auberginen. Ugnsbaka i ca 45 min eller tills auberginen är mjuk. Dra bort skalet från auberginen och mixa köttet med 2 msk olivolja och citronjuice. Smaka av med salt och låt svalna.
Tomatsofrito: Skålla och skala tomaterna. Skala och finhacka vitlök och lök, fintärna tomaterna. Fräs löken mjuk i olivolja i en vid kastrull. Häll i tomaterna och koka ihop till en kompott. Smaka av med salt, socker och basilika.
Lägg ut bresolan på 4 tallrikar och ringla över lite olivolja. Lägg på auberginecrèmen och tomatsofritton. Servera gärna med crostini.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar