Urgod marinad att marinera kyckling i, kommer att bli kanon till grillningen i sommar. Serverar den stekta kycklingen med kokt ris och en sås på mango chutney och yoghurt.
4 kycklingfiléer
Marinad:
3 msk olja
3 msk honung
3 msk pressad citron
1 msk garam masala
1 msk finriven färsk ingefära
2 klyftor vitlök, pressade
2 tsk salt
mango chutney
tjock naturell yoghurt
4 port kokt basmatiris
Dela varje filé i 2-3 avlånga delar. Blanda allt till marinaden i en plastpåse. Lägg ner kycklingen och blanda runt. Förslut påsen och låt den gärna ligga i kylskåpet några timmar. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp kycklingen och salta. Stek mitt i ugnen, gärna på en plåt med bakplåtspapper, ca 10-15 min. Vänd kycklingbitarna efter halva tiden. Det går också bra att steka dem i stekpanna eller på spett på grillen. Tänk på att kycklingen snabbt får färg då marinaden innehåller honung. Blanda yoghurt och mangochutney till en sås och servera ris till kycklingen.
Ser aptitligt! En sån bra idé. Det ska jag definitivt prova att göra.
SvaraRadera