torsdag 24 mars 2011

Våfflor

Det här är det enda recept du behöver, för det är dom absolut godaste frasvåfflorna som du kan göra. Jag äter våfflor ett par gånger om året och då är det riktiga våfflor som gäller. Lyxar till det med hemgjord sylt och vispad grädde.


Våfflor 10-12 st

4 dl vetemjöl (240 g)
3 dl vatten
1 krm salt
4 dl vispgrädde
3 msk smält smör

Vispa vetemjöl, vatten och salt till en jämn smet. Låt smeten stå i rumstemperatur cirka 1 timme. Vispa grädden till hårt skum och vänd ner i smeten. Hetta upp våffeljärnet. Pensla det med lite smält smör till de första laggarna. Lägg en knapp deciliter av smeten i det varma våffeljärnet, stäng locket och grädda gyllengula våfflor. Lägg våfflorna på bakgaller, så håller de sig frasiga. Servera våfflorna så nygräddade som möjligt med färska bär eller någon god sylt eller bara med strösocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar