Jag passar på när det är bra pris på blomkål, kokar en stor sats soppa som jag sedan fryser in portionsvis. Snabba luncher och middagar som kan piffas till med rostad lök och bacon, kyckling, krutonger eller grovhackade hasselnötter och riven ost.
1 purjolök (200 g), skivad
1 blomkål (800 g), skivad
2 potatisar (200 g), skivade
2 msk olja
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 msk vinäger
salt
peppar
Fräs purjolöken glansig i oljan i en stor kastrull. Lägg i potatis, blomkål, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka, 10-15 minuter. Ta av från värmen. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädden och vinägern, koka upp och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar