måndag 21 mars 2011

Soppa med blomkål och purjolök

Jag passar på när det är bra pris på blomkål, kokar en stor sats soppa som jag sedan fryser in portionsvis. Snabba luncher och middagar som kan piffas till med rostad lök och bacon, kyckling, krutonger eller grovhackade hasselnötter och riven ost.


Soppa med blomkål och purjolök 4 port

1 purjolök (200 g), skivad
1 blomkål (800 g), skivad
2 potatisar (200 g), skivade
2 msk olja
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 msk vinäger
salt
peppar

Fräs purjolöken glansig i oljan i en stor kastrull. Lägg i potatis, blomkål, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka, 10-15 minuter. Ta av från värmen. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädden och vinägern, koka upp och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar