tisdag 1 mars 2011

Mini citroncupcake med rosa lemoncurdfrosting

 Fluffiga och lätta mini citroncupcakes i väntan på frosting.

Så vackra, dessutom väldigt goda. Bakade dem till min dotters dop, därav den rosa frostingen.


Mini citroncupcake med rosa lemoncurdfrosting 60-70 st

120 g smör, rumstempererat
220 g socker (ca 2,5 dl)
2 ägg
2 citroner, rivet skal + saft från 1 citron
1 tsk ekologiskt vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
180 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
120 g mjölk (ca 1,2 dl)
1 nypa salt

Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram plåtar och ställ ut ca 60 st pappersformar med 3 cm i bottendiameter. Vispa smör och socker krämigt med elvisp i en bunke. Knäck i ett ägg i taget under vispning och vispa till en jämn smet. Blanda ner citronskal, saft från 1 citron och vaniljpulver. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Häll ner hälften av mjölblandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt hälften av mjölken och fortsätt att vispa. Därefter resten av mjölet och till sist mjölken. Fyll upp formarna till hälften, lättast med en sprits. Grädda mitt i ugnen ca 10-11 min, prova med sticka. Låt kakorna svalna.


Frosting
Jag gjorde den här frostingen men tyckte att den inte var söt nog. Tillsatte därför extra florsocker och smaksatte med lemon curd. Dubbla ev receptet beroende på mängden frosting som ska spritsas.

200 g färskost
100 g rumstempererat smör
100 g vit choklad 
florsocker
rosa hushållsfärg

Vispa färskosten och smöret. Smält chokladen och tillsätt den när den svalnat en aning. Söta med florsocker och smaksätt med lemon curd. Färga med önskad mängd hushållsfärg. Förvara i kylskåp tills krämen ska spritsas på cupcakesen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar