söndag 6 mars 2011

Misslyckad medelhavsgratäng blev pastasås

 Till min lammstek gjorde jag en medelhavsinspirerad gratäng med aubergine, zucchini och tomat. Men, den blev totalt misslyckad. Stoppade raskt ner grönsakerna i en kastrull och trollade fram en pastasås.

Tillsammans med bucatini, ihålig spagetti, och riven parmesan blev det en god vardagsmiddag.


Pastasås med grönsaker

1 aubergine
1 zucchini
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 gul lök, finhackad
salt
peppar
1 nypa socker

Skiva auberginen och zucchinin, stek dem i olja i en stekpanna för att få mer smak på såsen. Lägg dem i en kastrull och häll på krossade tomater, lök och vitlök. Koka såsen tills grönsakerna är mjuka. Mixa såsen slät med stavmixer. Koka upp såsen och smaksätt med socker, salt och peppar. 

Kommentar: Såsen går att variera med olika grönsaker och örter. Späd med vatten om såsen blir för tjock. Blir det för lite så tillsätt mer krossade tomater. Såsen vinner på att koka ihop sig men är god direkt. En buljongtärning förhöjer smaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar