tisdag 8 mars 2011

Rulltårta fylld med rester av frosting, smörkräm och hallon

 Efter dopet hade jag slattar av frosting till cupcakes och smörkräm till macarons över.

 Gjorde en chokladrulltårta och fyllde den med alla slattar som jag blandade ihop. Strödde över lite frysta hallon som jag hittade längst bak i frysen.

Resultatet blev överraskande gott och de som bjöds på den hade bara lovord. Tyvärr så finns det inget exakt recept men ger er ett liknande här nedan.


Chokladrulltårta med hallonfyllning 1 rulle ca 14 skivor

3 stora ägg
1 1/2 dl strösocker
5 msk potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl vispgrädde, vispad
125 g kesella
1/2 dl strösocker
200 g hallon

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta blandningen och rör ner den i smeten. Bred ut smeten i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Sockra ytan och stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa försiktigt pappret. Pensla det med kallt vatten om det sitter fast. Låt kakan svalna under papper och lätt fuktad duk. Rör ihop fyllningen, bred den på den kalla kakan och rulla ihop hårt från långsidan med hjälp av pappret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar